Orthomoleculaire en hapto- therapie.

Wat houdt holistische orthomoleculaire therapie in?
In de natuur zie je dat alles geordend is volgens geometrische vormen; zo ook in ons lichaam en onze cellen. Om ons zelfherstellend vermogen optimaal te laten functioneren heeft ons lichaam de juiste voeding en balans van in- en ontspanning nodig. Als het lichaam uit balans is, kunnen er diverse klachten ontstaan zoals extreme vermoeidheid, emotionele klachten, darmklachten of een hormonale disbalans. Deze klachten kunnen niet los van elkaar gezien worden.
Orthomoleculaire geneeskunde gaat op zoek naar de achterliggende oorzaak van de disbalans die wordt ervaren. Afhankelijk van de achterliggende oorzaak wordt het herstel van de darmen, hormonen of bijvoorbeeld zenuwstelsel ondersteund. Het functioneren van onze cellen, darmen, organen, hormonen en andere lichaamsprocessen is afhankelijk van voldoende nutriënten zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. De orthomoleculair therapeut onderzoekt of er tekorten zijn, en indien nodig worden deze aangevuld. Om nader inzicht te krijgen in waar de disbalans zich bevindt en/of er tekorten zijn, wordt er samengewerkt met diverse laboratoria. Stap voor stap werk ik naar verder ondersteunen van de balans. Er worden altijd natuurlijke middelen ingezet. Indien nodig wordt er aangepaste voeding geadviseerd.

Contact

  • Bezoek het Centrum
    Berg en Dalseweg 83, Nijmegen

Jacqueline Elferink

Natuurgeneeskundige orthomoleculair therapeut

Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagmiddag (om de week), donderdag en vrijdag

06 24 12 99 03 | info@orthobalans.nl 

  • 1991-1997 Psychologie en Ontwikkelingsstudies (Msc)
  • 2000-2003 Opleiding Intuïtieve ontwikkeling, healing en reading (CICO)
  • 2005-2008 Instituut voor toegepaste Haptotherapie (ITH)
  • 2008-2010 HBO Medische Basiskennis en Orthomoleculaire Geneeskunde (SOE)

Naast bovenstaande opleidingen, heb ik nog verkorte opleidingen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie, counseling en lichaamswerk, EFT en healing (Quantum touch). Het verbinden van zowel wetenschappelijke als intuïtieve componenten staan voor mij centraal. Elke dag leer ik weer opnieuw. Ik ben open en avontuurlijk ingesteld, en gebruik de stiltes in mijn leven om verdieping aan te brengen. Belangrijk inspiratiebronnen in mijn leven zijn de mensen die ik dagelijks ontmoet, en in het bijzonder ook de Meester Ramana Maharshi. Ramana Maharshi wordt ook wel de Meester van de Stilte genoemd.

Voor orthomoleculaire geneeskunde is op grote schaal wetenschappelijke onderbouwing. Naast het werken in mijn praktijk, verdiep ik me in deze wetenschappelijke studies en publiceer ik. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van darmklachten, burn-out en hormonale en psychische klachten. Maar uiteraard kunnen mensen met andere klachten ook bij mij terecht.
Ik werk vanuit een holistische benadering. Het herstel van het contact met de eigen levenskracht en essentie is van wezenlijk belang voor een duurzaam herstel. Tijdens mijn consulten wordt er daarom ook ruimte gemaakt voor bewustzijnsontwikkeling en reflectie. In mijn praktijk biedt ik ook de hartcoherentie en diverse (stilte en harts-)meditatievormen aan. De hartcoherentie is een biofeedbackmethode die inzicht geeft in de variabiliteit van het hartritme (HVR). Storingen in HVR zijn een indicator voor emotionele stress. Met behulp van eenvoudige oefeningen wordt er gestreefd naar een coherent hartritme voor een optimale gezondheid.

Tarief
Het traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies. Tussen het eerste en vervolgconsult zit meestal 1 maand.

Het tarief is 25 euro per kwartier/ 50 euro per half uur/ 75 euro per 45 minuten/ 100 euro per uur/ 125 euro voor 75 minuten/ en 150 euro per 1,5 uur

Het eerste consult duur gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Vervolgconsulten duren 45 minuten tot 1 uur.
Omdat ik aangesloten ben bij de Verenigingen VBAG en RBCZ, hoort vergoeding (uit het aanvullende pakket) tot de mogelijkheden.
Voor meer praktische informatie over mijn praktijk en mogelijkheden voor vergoeding verwijs ik naar mijn website; www.orthobalans.nl