Orthomoleculair Diëtist in Nijmegen

Op weg naar het gezonde leven!
Je gezondheid is belangrijk. Natuurlijk wil je lekker in je vel zitten en volop genieten van alle leuke dingen in het leven. Een diëtist kan je helpen naar een gezonde en evenwichtige leefstijl. Samen gaan wij op zoek naar jouw balans.

Je kunt bij mij terecht voor verschillende soorten dieetzorg. Dan maken we samen met jou een persoonlijk advies op maat. Tijdens het eerste consult zal ik, als orthomoleculair diëtist, inventariseren wat je hulpvraag is en hoe je eet- en leefpatroon eruit ziet. Daarna zal ik je een aantal dingen uitleggen zodat je goed begrijpt waarom ik iets adviseer.

Hou je net als ik van gezonde pure voeding? Of wil je minder pakjes en zakjes, zoetstoffen en lightproducten gaan gebruiken? Dan ben je bij mij aan het goede adres voor dieetadvies!

Contact

 • Bezoek het Centrum
  Berg en Dalseweg 83, Nijmegen

Anouk de Veen

Orthomoleculair diëtist

Werkdagen: maandag, dinsdag en vrijdag

La Vita Sana is Italiaans voor het gezonde leven. Mijn missie is dan ook om mensen te helpen naar een gezonder leven, dit door het eet en beweegpatroon te verbeteren.

Ik heb de opleidingen tot sportdiëtist en kinderdiëtist succesvol afgerond en heb ik verschillende bijscholingen en cursussen gedaan. Sinds 2017 ben ik ook Orthomoleculair therapeut.

In 2013 ben ik gestart met La Vita Sana voedingsadviesbureau. U kunt bij mij terecht voor verschillende soorten dieetzorg. Bij mij krijgt u een persoonlijk advies op maat, ieder mens is uniek en heeft dan ook andere behoeften. Tijdens de consulten gaan we kijken hoe u uw eigen doel kunt bereiken, mijn rol hierin zal adviserend en begeleidend zijn. Ik werk voornamelijk op basis van een koolhydraatbeperking, dit geeft namelijk een blijvend goed resultaat.

Erg belangrijk vind ik voeding en psychologie. Ik begeleid cliënten met eetbuien en/of emotie-eten door middel van verschillende opdrachten om zo de eetbuien onder controle te krijgen.

Ik spreek het liever van een voedingsadvies dan van een dieet en werk met u richting een verandering van eet- en leefstijl. Dat is namelijk nodig om een blijvend goed resultaat te boeken.

Regelmatig geef ik workshops over voeding bij fibromyalgie, houd hiervoor onze facebookpagina en website in de gaten. In het voorjaar 2017 heb ik een paper over fibromyalgie geschreven, hiervoor heb ik veel onderzoek gedaan. In de praktijk begeleid ik ook veel mensen met fibromyalgie individueel, het voedingsadvies is afhankelijk van de klachten dus ook echt op maat!

Eeuwig op dieet?
Nee! Probeert u zich te motiveren om uw leefstijl te veranderen en om uit te zoeken hoe u een nieuw eet- en leefpatroon het beste vast kunt houden. Ik help u hier graag bij!

Om mijn kwaliteit te waarborgen, volg ik cursussen en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor diëtisten. Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en het NKD Netwerk Kinder Diëtisten.

Specialisaties

 •  Overgewicht en diabetes bij volwassenen en kinderen, behandeling door middel van een koolhydraatbeperkt voedingsadvies
 • Grip Op Koolhydraten, GOK Yvonne Lemmers
 • Behandeling bij eetbuien en emotie eten
 • Fibromyalgie en reumatische aandoeningen
 • Voedselovergevoeligheid en allergieën
 • Bariatrische chirurgie/maagverkleining
 • Maag- en darmklachten door middel van het FODMaP dieet
 • (Top)sporters
 • Vegetarische en veganistische voeding
 • Orthomoleculair voedingsadvies

Daarnaast begeleid ik ook bij:

 • Verhoogd cholesterol
 • Hypertensie
 • Ondergewicht bij volwassenen en kinderen
 • Zwangerschap
 • COPD

Vergoeding
Voor 2021: 3 uur vanuit de basisverzekering (eerst via eigen risico behalve bij kinderen tot 18 jaar)
Aanvullende verzekerd (geen eigen risico): Raadpleeg vooraf uw polis of vraag uw zorgverzekeraar.

Tarief
– 1e consult (± 60 minuten consult + 30 min uitwerktijd) €110,00
– Lang vervolgconsult (30 minuten) €38,00
– Kort vervolgconsult €19,00

Aanmelden
Bij voorkeur via: of 06 83 54 63 39 of anouk@dietist-lavitasana.nl zonder verwijzing van (huis)arts.
Mét verwijzing van (huis)arts, alleen bij CZ, Delta Lloyd, OHRA of De Friesland zorgverzekeraar noodzakelijk.