Kunstzinnige therapie in Nijmegen

Kunstzinnige therapie is een therapie op maat
Je werkt op een andere manier aan je eigen hulpvraag. Je gebruikt hiervoor beeldend materiaal. Je boetseert, schildert of tekent.
Net wat nodig is en dat is weer voor iedereen verschillend.

Kunstzinnige therapie is op bijna alle hulpvragen toepasbaar. Vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar tot wie de trap naar de 1e verdieping nog op kan. Ook als je geen ervaring met kunstzinnig werken hebt. Het gaat in deze therapie dan ook vooral om het zelf doen en niet om het eindresultaat. Door actief kunstzinnig bezig te zijn kom je op een andere manier in beweging. Zo valt er veel te ontdekken over jezelf. Deze therapie spreekt het gezonde stuk van jezelf aan. Dat zet je in om bijvoorbeeld je balans weer te vinden, een gebeurtenis te verwerken of jezelf te ondersteunen in een ziekteproces.

Open Atelier
Elke dinsdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur Open Atelier onder mijn begeleiding. Hier kun je lekker rustig kunstzinnig werken zonder specifieke hulpvraag. Gewoon omdat het fijn is.
Er zijn voldoende voorbeelden ter inspiratie aanwezig en veel technieken zijn mogelijk.
Losse les kost €15,- en een 10-knippenkaart €125,-
Je kunt komen wanneer je wilt, ook als dat niet wekelijks is.

Contact

  • Bezoek het Centrum
    Berg en Dalseweg 83, Nijmegen

Joyce van der Velde

Kunstzinnig therapeut

Werkdagen: elke dinsdag en om de week op vrijdag

06 55 842 842 | levenskunst@kpnmail.nl  | Kvk 09198651 | Lid van de beroepsvereniging NVKT | Agb-code zorgverlener 90-030311 | praktijk 90-09287

Aan de Academie De Wervel in Zeist ben ik opgeleid tot kunstzinnig therapeut en gediplomeerd in 2004. Aan de Hogeschool in Leiden heb ik in 2010 de graad Bachelor of Arts Therapies behaald.

Vanaf maart 2005 heb ik mijn eigen praktijk bij Hypericon en sinds juli 2016 werk ik ook als Kunstzinnig therapeut met Jong Volwassenen bij de Hoge Born in Wageningen. Dit is onderdeel van de Lievegoed kliniek in Bilthoven. Verder volg en geef ik diverse trainingen en cursussen in mijn werkveld.

Werken met mensen is zo veelzijdig en verrassend. Daar houd ik van en daar ligt mijn uitdaging. Dat maakt ook ieder kunstzinnig therapietraject verrassend en persoonlijk.

Ik ben getrouwd met Gerard, moeder van 3 dochters, 2 zonen en oma van 2 kleinkinderen.

Aanmelden
Met of zonder verwijzing van uw huisarts

Vergoeding
Vanuit de aanvullende verzekering
Raadpleeg uw polis of vraag uw zorgverzekeraar.

Tarief
– intake € 30,-
– individuele therapie € 60,-
– individuele therapie in een groep € 37,50
– groepstherapie met een gezamenlijk thema € 30,-
– Open Atelier losse les € 15,- (10 knipkaart €125,-)

Meedoen regeling Gemeente Nijmegen
Wanneer je voor deze regeling in aanmerking komt, kun je met de bijdrage van de Gemeente Nijmegen een 12-knipkaart voor het Open Atelier ontvangen.
Deze is het hele jaar geldig. Je dient dit dan wel vóór 01-07-2018 aan te vragen