Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een therapie gericht op de gehele mens, met de grootste aandacht voor de lichaamshouding en het optimaal functioneren in het dagelijks leven. De oefentherapeut leert u om uw lichamelijke klachten te begrijpen en te verhelpen. Dit doen we door het vergroten van de lichaamsbewustwording, het aanpassen van de houding/het bewegingsgedrag, en middels eenvoudige oefeningen die een functionele lichaamshouding ondersteunen.

Oefentherapie Cesar wordt onder meer toegepast bij:

 • Houdings- en bewegingsafwijkingen (zowel bij volwassenen als kinderen)
 • Behandeling van klachten veroorzaakt door houdings- en bewegingsafwijkingen, bijvoorbeeld nek-, schouder- en rugklachten, heupklachten, spanningshoofdpijn
 • Verbetering van de ademtechniek, bv. bij CARA en hyperventilatie
 • Neurologische aandoeningen, zoals hernia, ischias, ziekte van Parkinson, M.S.
 • Orthopedische aandoeningen, zoals artrose, osteoporose
 • Reumatische aandoeningen, zoals artritis, ziekte van Bechterew, fibromyalgie

Ik ben gespecialiseerd in slaapoefentherapie, en kan u ondersteunen in klachten rondom slaap.

Lees meer

Contact

 • 06 20 57 32 67

  Neem telefonisch contact op

 • Bezoek ons Centrum
  Berg en Dalseweg 83, Nijmegen

Mara Jorritsma

Geregistreerd Cesar oefentherapeut en ademtherapeut

Werkdagen: maandag, dinsdagmiddag en –avond, donderdagochtend

06 20 57 32 67 | marajorritsma@outlook.com | www.cesarnijmegen.nl | KvK 61968226

Met veel plezier heb ik in 2014 de opleiding oefentherapie Cesar afgerond. Het mooie van oefentherapie vind ik dat deze therapie zich richt op de mens als geheel, en niet alleen op de “pijnlijke plek”. Hierdoor worden vaak de oorzaken behandeld, en niet de symptomen. Dit heeft tot gevolg dat patiënten niet vaak terug komen, en daar wordt ik blij van!

Al tijdens mijn studie voelde ik de sterke motivatie tot verdieping. Ik miste de aandacht voor de menselijke geest/ziel.  Tevens had ik een grote interesse in de ademhaling en invloed van dit belangrijke orgaan op het leven van de mens. De opleiding AOT volgens de methode van Dixhoorn sloot hier goed op aan, en inmiddels heb ik de basiscursus en verdiepingscursus afgerond.

De “down-to-earth”-, lichaamsgerichte oefentherapie combineert voor mij prachtig met de diepgaande ademtherapie, waardoor ik het gevoel heb een rijke, waardevolle therapie in mijn handen te hebben. Het is mijn doel mezelf te blijven ontwikkelen in deze twee werelden, waardoor ik elke keer met een nieuwe blik naar mijn patiënten kan blijven kijken, en hen kan ondersteunen op het pad naar genezing.

Aanmelden kan telefonisch of per mail.

Oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit hetzelfde pakket als fysiotherapie, tegenwoordig wordt dit vaak “Beweegzorg” genoemd. Onverzekerd kost een behandelsessie €30.