Ayurvedische Massagetherapie in Nijmegen

Miranda van Zanten; Ayurveda practitioner en Yoga docente. Voert haar praktijk onder de naam Mirre praktijk voor Natuurlijke Geneeskunde. Met Natuurlijke Geneeskunde wordt bedoeld op een natuurlijke manier het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken en te activeren. Dan komen we uit bij het zelf voelen, zelf weten en leren luisteren naar ons eigen unieke persoon. Hier kunnen verschillende werkvormen voor worden gehanteerd, wat op dat moment passend is bij de persoon en de klacht. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het van de het VedaPulse systeem. De werkvormen die ik hanteer zijn: Ayurvedische massagetherapie, methode van Dorn wervel/ beenlengte correctie en Breuss massage, adem therapie, shambhala mdh healing. Klachten waarbij de therapie kan helpen zijn onder andere: rug, schouder, nek, klachten. Spier- en gewrichtsklachten, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, oorsuizen, hoofdpijnen, spanningsklachten, psychische/ mentale klachten.

Lees meer

Contact

 • Bezoek het Centrum
  Berg en Dalseweg 83, Nijmegen

Miranda van Zanten

Ayurveda practitioner en Yoga docente

Werkdagen: maandag, dinsdagmiddag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend

Mijn naam is Miranda van Zanten. (geboren 1972) Moeder van 3 kinderen. In de afgelopen 20 jaar ben ik erachter gekomen dat mijn hart en mijn passie ligt bij Ayurveda. In de brede zin daarvan, gezien de Ayurvedische levenswijze. Ook geldt volgens de Ayurveda dat een voorwaarde is voor een goede leefwijze om blij te zijn, indien dat niet het geval is dan is er een verstoring in het lichaam en een allereerste stadia van een ziekte.

Bewust leven, bewust voelen en bewust zien, iedere dag, ieder moment opnieuw en daar naar handelen. Lichaam, geest en ziel op elkaar afstemmen. Maakt het leven overzienbaar, eerlijk, ruim, plezierig en vol (universele)liefde. Nu ruim 16 jaar mag ik mensen helpen in de vorm van Ayurvedische massage die een reinigende werking heeft en lichaam, ziel en geest dichter bij elkaar brengt.

Sinds 13 jaar ben ik dagelijks actief aan het werk in mijn eigen praktijk; Mirre praktijk voor Natuurlijk Geneeskunde. Vanaf 2010 werkzaam bij Hypericon. Ook het geven van Yoga lessen zijn al 13 jaar een onderdeel van mijn leven. Mijn opleiding voor de Hatha Yoga ligt o.a bij de Saswitha Stichting, school voor Yoga en Wijsbegeerte en mijn ervaringen in mijn dagelijks leven. De beginselen van de Ayurvedische massage eveneens bij de Saswitha Stichting, de verdiepingsopleiding heb ik genoten bij Drs Alaknanda Roa. Nog steeds ben ik verbonden met de school Yoga Ayurveda Health in Belgie onder leiding van John Marchant. Meditatie en Healing bij Hen Straver. Dorn therapie en Breuss massage bij het Dorn instituut in Ommen. Maar mijn meeste ervaring heb ik voor nu gekregen uit de Babaji Ashram in Loenen, waar mijn hart ligt en ook de verruimende, maar liefde volle lessen zijn ontvangen.

Therapieën:

Ayurveda geneeskunde  

*Vlow@borstweefseltherapie

*Dorn wervelcorrectie

*Auriculotherapie

*Lichaamsgericht psychotherapie

*Littekenbehandeling

Erkenningen
Ayurvedisch therapeut | 9006
Natuurgeneeskundig therapeut | 9006
Lichaamsgerichte psychotherapeut | 9037

Beroepsvereniging:
*CAT vergoedbaar BO nr.: 46732020-12-19
*Klacht- en Tuchtrecht: GAT geschillen
*AGB zorgverlenerscode: 90033.621  *AGB praktijkcode: 9012636

Aangesloten bij de kwaliteitsregister van VLOW@ Borstweefseltherapeuten

Vergoeding
vanuit de aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars
Raadpleeg vooraf uw polis of vraag uw zorgverzekeraar.

Tarief

De tarieven  per 1 januari 2022:

*30 min.  € 52,50  (excl. €3,50 evt. benodigde geneeskrachtige kruidenolie)

*60 min.  € 90,00  (excl. €5,00 evt. benodigde geneeskrachtige kruidenolie)

*90 min.  € 105,00  (excl. €7,00 evt benodigde geneeskrachtige kruidenolie)

Online consult €51,00 per 30 minuten.


Voor aanvullende tarieven raadpleeg de website: https://www.mirre-natuurlijke-geneeskunde.nl/tarieven/tarievenlijst.html

(Afspraken die binnen 24 uur van te voren worden afgezegd, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.)

Ayurveda
In het westen gaan we ervan uit dat alle mensen in principe gelijk zijn en behandelen we eerder aandoeningen dan het zieke individu. Ayurveda beschouwt iedere persoon als uniek en houdt naast de lichamelijk gezondheid ook rekening met de geestelijke en en spirituele toestand. De diagnose wordt gebaseerd op de individuele toestand van de client. In de Ayurveda wordt de nadruk gelegd op zowel de preventieve als de genezende aspecten. Het bevorderen van de gezondheid door het voorkomen van ziekten. Ayurveda is gericht op zowel de ziel als op het lichaam en geest en omvat praktijken zoals; Meditatie, Massage, Voeding, Mantra’s, Asana (lichaamshouding), Pranayama (adembeheersing), Yoga (bewustzijn).
Voor verschillende aandoeningen wordt er in de Ayurveda met verschilende methodieken gewerkt. Meer info vind u op de website: www.mirre-natuurlijke-geneeskunde.nl

Dorn wervelcorrectie/ beenlengte en Breuss Massage
De dorntherapie (zachte werveltherapie) is een zeer vriendelijke en zachte behandeling die zich specifiek richt op rugklachten. De oorsprong van deze methode ligt in Duitsland.
Uitgangspunt van de dorntherapie is het verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Door het beenlengteverschil is er vaak ook een scheefstand in de wervelkolom. Hierdoor kunnen zenuwen beklemd raken waardoor lichaamsfuncties worden belemmerd. Dit kan weer klachten geven in segmentale zones. Denk hierbij onder andere aan hoofdpijn, nek- en schouderklachten, maag- darmklachten.
Bij de dorntherapie wordt eerst aandacht besteed aan het beenlengteverschil. Daarna wordt de gehele wervelkolom geïnspecteerd. Indien er correcties nodig zijn wordt dit in samenwerking met de cliënt, in beweging uitgevoerd. Door deze manier van behandelen is de Dorntherapie ook uitermate geschikt voor kinderen.

Breuß Massage
Zeer diep ontspannende, fijngevoelige manuele massage op de wervelkolom met gebruik van olie. Deze zeer zachte behandeling is weldadig bij problemen van de tussenwervelschijven. Het stimuleert de regeneratie van de tussenwervels en kan helend werken bij ischias en hernia. De massage kan ook worden toegepast bij osteoporose.

Adem- en ontspanningstherapie
bevordert langs de natuurlijke weg een diep ontspannen van het hele lichaam en een makkelijke, vrije adembeweging.
Prana is het Ayurvedische begrip voor je levensstroom en deze is ten nauwste verbonden met de ademhaling. Zuurstof is onze belangrijkste bron van Prana en daarmee cruciaal voor een optimaal functioneren van het lichaam. Zonder Prana sterft het lichaam. Zonder voedsel sterft men na maanden, zonder vloeistof is het een kwestie van dagen, zonder lucht is het een kwestie van minuten. Dit geeft aan hoe een mankerend adempatroon vergaande consequenties kan hebben voor functioneren van het lichaam.
Een goede gezondheid is alleen mogelijk als we in de eerste plaats volledig en vrij ademen. We hebben zuurstof nodig om ons bloed te zuiveren en afvalstoffen te verbranden. Als we niet voldoende zuurstof binnenkrijgen, krijgen we klachten zoals: vermoeidheid, slechte concentratie, hoofdpijn en andere klachten. In de Ayurveda is Prana levenskracht; de energie achter de adem.
De mogeljkheden die u krijgt aangeboden waardoor het ademen makkelijker kan kunnen in de vorm zijn van: ademhalingstechnieken, lichaamshouding, lichaamsbewegingen. De lichaamsbewegingen kunnen liggen, zittend of staand zijn. Ontspanningstechnieken, visualisaties en ook kunnen er zachte bewegingen aangereikt krijgen aan u lichaam waardoor u meer ruimte en ontspanning zult ervaren.

Shambhala Multidimensional Healing
Shambhala Multidimensional Healing is, net als bijvoorbeeld Reiki, een healingsysteem. Hiermee leer je onder andere helende energie naar jezelf of naar anderen te sturen. Liefde en vrijheid zijn de uitgangspunten van Shambhala. Liefde voor jezelf en een aangeboren besef van verbondenheid met de gehele schepping. Vrijheid van alles wat in de weg staat van dat besef. Vrijheid om te weten wie je bent en ook om in jouw leven kracht, eenheid en meesterschap in te stappen.
Shambhala is in er in de eerste plaats voor jezelf en voor je eigen ontwikkeling en bewustzijnsgroei. Hierbij kunnen allerlei aspecten aan de orde komen, zoals het loskomen van oude patronen, overtuigingen of angsten en het ontdekken en ontwikkelen van je eigen licht en kracht. Daarnaast kun je met Shambhala-energie jezelf en anderen healen, energie geven.
Door je te verbinden met de energie van Shambhala vindt er een verruiming van je bewustzijn plaats, waardoor je meer in balans en in je eigen kracht komt te staan. Ieder bewandelt hierin zijn eigen pad en hoe meer je je eigen pad bewandelt, hoe meer je je herinnert wie je werkelijk bent. Dit is het proces van heel-wording (healing).

VLOW® Borstweefselbehandeling 

Veno Lymfatische Optimalisatie van Weefsel
Het doel van de behandeling:

 • is de doorbloeding in het borstweefsel
  te optimaliseren, zodat het immuumsysteem
  haar werk kan doen en toxines en afvalstoffen kan verwijderen via de lymfe.
  Dit draagt bij om de borsten gezond te laten zijn.
 • Het verminderen van gelokaliseerde borstklachten.
 • Het optimaliseren van de doorbloeding van het hele borstgebied.
 • Het activeren van het immuunsysteem in het gehele borstweefsel.Veel klachten en leed zouden voorkomen kunnen worden wanneer iedere vrouw vanaf haar puberteit, of wanneer de borsten volgroeid zijn, één of twee behandelingen per jaar zou ondergaan.
  De taboesfeer over borsten en borstverzorging wordt hiermee ook weggehaald. Vrouwen kunnen zo makkelijker in contact komen met hun eigen borsten en van daar uit in de gelegenheid komen om van hun eigen vrouwelijkheid te kunnen genieten.

Lees verder: https://www.mirre-natuurlijke-geneeskunde.nl/124-vlowborstweefselbehandeling