Huisartsen2024-03-25T11:01:09+01:00

Huisartsen in Nijmegen

Bij Hypericon werken twee huisartsen. Zij hebben naast de studie geneeskunde, gezocht naar kennis over aanvullende geneeswijzen, die voorbij gaat aan het analytische denken en soms oplossingen kan bieden voor de hele mens. Ze hebben dat gevonden in verschillende richtingen onder andere homeopathie, antroposofie en familie-opstellingen. Wij vinden dat beide denkrichtingen elkaar nodig hebben en we zijn er trots op dat we op Hypericon werken waar beide vertegenwoordigd zijn.

Op 1 april 2020 is Huisarts Marjan Meddens met pensioen gegaan. Er is nog geen plaatsvervanger voor haar gevonden. Totdat een nieuwe arts gevonden is nemen Marian Prinsen en Carolien Grooters de zorg voor alle patiënten over.

Vakantie huisartsen 2024 

Carolien Grooters is afwezig van 6 mei t/m 10 mei  en van 22 juli t/m 15 augustus 2024

Marian Prinsen is afwezig van 20 mei t/m 24 mei 2024  en van 2 juli t/m 19 juli

Marjolein is vanaf 27 oktober 2023 afwezig ivm haar zwangerschapsverlof.

Contact

  • Bezoek het Centrum
    Berg en Dalseweg 83, Nijmegen

Huisartsenpraktijk

Maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

online afspraak maken of medicatie herhalen
Praktische zaken
Huisartsen
Doktersassistenten
Praktijkondersteuners GGZ
Opleidingspraktijk
Inschrijven
Contact

Marian Prinsen

huisarts, antroposofisch arts

Werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag

per half mei 2024 wijzigen de werkdagen naar dinsdag, donderdag en vrijdag

024 323 46 56

Vergoeding
Basis zorgverzekering

Persoonlijk verhaal | Marian Prinsen (1964)
– 2012 antroposofisch arts
– 1995 huisarts
– 1994 homeopathisch arts

Sinds september 2002 ben ik werkzaam als huisarts bij Hypericon. In aansluiting op mijn opleiding als basisarts ben ik de homeopathieopleiding gaan volgen. Tijdens de opleiding en de verschillende stages in het ziekenhuis en de huisartsenpraktijk zag ik dat de geneeskunde op veel vragen en klachten van mensen geen of maar een beperkt antwoord heeft. De homeopathie en de antroposofie geven mij de mogelijkheid op een andere manier naar gezondheid en ziekte te kijken en geven mij een extra mogelijkheid tot behandelen. In september 2007 ben ik begonnen met de antroposofische artsenopleiding omdat ik me graag meer wilde verdiepen in de achtergronden van de antroposofie en de diverse antroposofische therapieën. In juni 2012 heb ik de opleiding afgerond. In de praktijk kijk ik samen met de patiënt welke aanpak op dit moment voor een specifieke klacht of probleem nodig is. Ik vind het prettig om daarbij gebruik te kunnen maken van hetgeen ik in de praktijk en in de aanvullende opleidingen heb geleerd. Ik maak dankbaar gebruik van het brede aanbod van therapieën dat in Hypericon aanwezig is. Ik vind het een uitdaging om zo mijn bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mensen. Ik woon samen met mijn partner in Nijmegen. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om van de natuur te genieten op de fiets of wandelend.

Carolien Grooters 

huisarts, antroposofisch arts

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

per half mei 2024 wijzigen de werkdagen naar maandag, dinsdag en woensdag

024 323 46 56

In de afgelopen 2,5 jaar heb ik als waarnemend huisarts in verschillende praktijken gewerkt. In de drie antroposofische Therapeutica waar ik gedurende lange tijd werkzaam was heb ik steeds meer interesse gekregen in aanvullende behandelmogelijkheden en in het bijzonder de antroposofische visie op ziekte en gezondheid. In Januari 2021 heb ik de antroposofische artsenopleiding via de NVAA met goed resultaat afgerond. Toch blijft de kern van het huisartsen vak in principe overal gelijk. De vraag wat en waarom iemand in het leven iets tegenkomt en wat ervoor nodig is om de situatie te verbeteren blijft een boeiende en waardevolle uitdaging. Dit zie ik ook terug in mijn privéleven waarin ik als moeder van 3 kinderen vaak dezelfde vraag probeer te stellen. Afgelopen zomer ben ik met hen vanuit Den Haag, waar ik zelf opgegroeide, naar Arnhem-Zuid verhuisd. Het is fantastisch om te zien met welke inzet kinderen van heel verschillende leeftijden dit avontuur aan willen gaan! De start in Hypericon is mijn nieuwe avontuur waarin ik mij graag inzet voor uw gezondheidsvragen.

Tot ziens in de praktijk,

Vriendelijke groet Carolien Grooters

waarnemend huisarts  Marjolein de Bont

huisarts

Op 1 april 2020 is Huisarts Marjan Meddens met pensioen gegaan. Er is nog geen plaatsvervanger voor haar gevonden. Totdat een nieuwe arts gevonden is nemen Marian Prinsen en Carolien Grooters de zorg voor alle patiënten over.

Goed nieuws is dat huisarts Marjolein de Bont alweer vanaf 01-10-2022 voor een jaar onze vaste waarnemende huisarts is. Voor velen is zij al een vertrouwd gezicht. Zij heeft het laatste jaar van haar huisartsenopleiding in onze praktijk gewerkt en daarna regelmatig gewerkt als waarnemer.

Marjolein is vanaf 27 oktober 2023 afwezig ivm haar zwangerschapsverlof.

024 323 46 56

waarnemend huisarts Marjolein de Bont

Werkdagen: donderdag en vrijdag

huisarts in opleiding Fortuné Elekonawo

huisarts in opleiding

 De huisartsen hebben een AIOS (huisarts-in-opleiding) die, onder supervisie van de huisartsen, spreekuur houdt en visites rijdt.

De AIOS is een afgestudeerd arts die de vervolgopleiding tot huisarts volgt.

024 323 46 56

waarnemend huisarts Marjolein de Bont

Werkdagen: donderdag en vrijdag

Nieuws uit het centrum

Huisartsenpraktijk Hypericon is een opleidingspraktijk

Op 4 december 2023 is huisarts in opleiding Fortuné Elekonawo bij ons gestart met zijn  laatste jaar van de Huisartsenopleiding. Hij heeft zijn eigen spreekuren waar hij u graag wil ontmoeten. De vaste huisartsen zijn aanwezig voor overleg en supervisie. Wij wensen hem een fijne en leerzame tijd toe in onze huisartsenpraktijk!

Het huisartsenteam

nieuw telefoonnummer huisartsen-spoedposten voor in de avond en het weekend   tel. 024 352 35 79

Het nieuwe gratis 024-nummer (024 352 35 79) van de huisartsen-spoedposten is in de plaats gekomen van het eerdere 0900-nummer. Het 024-nummer is voor iedereen beschikbaar. Op dit moment is het 0900-nummer nog in de lucht en zal het tijdelijk naast het nieuwe nummer blijven bestaan voor iedereen die nog niet weet dat er per 1 januari 2023 een nieuw nummer is.

Vacature huisarts

bekijk de vacature hier 

Vacature Doktersassistente

Bekijk hier de vacature