Huisartsen2021-04-21T08:29:17+02:00

Huisartsen in Nijmegen

Bij Hypericon werken twee huisartsen. Zij hebben naast de studie geneeskunde, gezocht naar kennis over aanvullende geneeswijzen, die voorbij gaat aan het analytische denken en soms oplossingen kan bieden voor de hele mens. Ze hebben dat gevonden in verschillende richtingen onder andere homeopathie, antroposofie en familie-opstellingen. Wij vinden dat beide denkrichtingen elkaar nodig hebben en we zijn er trots op dat we op Hypericon werken waar beide vertegenwoordigd zijn.

Op 1 april 2019 is Huisarts Marjan Meddens met pensioen gegaan. Er is nog geen plaatsvervanger voor haar gevonden. Totdat een nieuwe arts gevonden is nemen Marian Prinsen en Carolien Grooters de zorg voor alle patiënten over.

Contact

  • Bezoek het Centrum
    Berg en Dalseweg 83, Nijmegen

Marian Prinsen

huisarts, antroposofisch arts

Werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag

024 323 46 56

Vergoeding
Basis zorgverzekering

Persoonlijk verhaal | Marian Prinsen (1964)
– 2012 antroposofisch arts
– 1995 huisarts
– 1994 homeopathisch arts

Sinds september 2002 ben ik werkzaam als huisarts bij Hypericon. In aansluiting op mijn opleiding als basisarts ben ik de homeopathieopleiding gaan volgen. Tijdens de opleiding en de verschillende stages in het ziekenhuis en de huisartsenpraktijk zag ik dat de geneeskunde op veel vragen en klachten van mensen geen of maar een beperkt antwoord heeft. De homeopathie en de antroposofie geven mij de mogelijkheid op een andere manier naar gezondheid en ziekte te kijken en geven mij een extra mogelijkheid tot behandelen. In september 2007 ben ik begonnen met de antroposofische artsenopleiding omdat ik me graag meer wilde verdiepen in de achtergronden van de antroposofie en de diverse antroposofische therapieën. In juni 2012 heb ik de opleiding afgerond. In de praktijk kijk ik samen met de patiënt welke aanpak op dit moment voor een specifieke klacht of probleem nodig is. Ik vind het prettig om daarbij gebruik te kunnen maken van hetgeen ik in de praktijk en in de aanvullende opleidingen heb geleerd. Ik maak dankbaar gebruik van het brede aanbod van therapieën dat in Hypericon aanwezig is. Ik vind het een uitdaging om zo mijn bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mensen. Ik woon samen met mijn partner in Nijmegen. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om van de natuur te genieten op de fiets of wandelend.

Carolien Grooters 

huisarts, antroposofisch arts

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

024 323 46 56

In de afgelopen 2,5 jaar heb ik als waarnemend huisarts in verschillende praktijken gewerkt. In de drie antroposofische Therapeutica waar ik gedurende lange tijd werkzaam was heb ik steeds meer interesse gekregen in aanvullende behandelmogelijkheden en in het bijzonder de antroposofische visie op ziekte en gezondheid. Momenteel volg ik nog de opleiding tot antroposofisch arts. Toch blijft de kern van het huisartsen vak in principe overal gelijk. De vraag wat en waarom iemand in het leven iets tegenkomt en wat ervoor nodig is om de situatie te verbeteren blijft een boeiende en waardevolle uitdaging. Dit zie ik ook terug in mijn privéleven waarin ik als moeder van 3 kinderen vaak dezelfde vraag probeer te stellen. Afgelopen zomer ben ik met hen vanuit Den Haag, waar ik zelf opgegroeide, naar Arnhem-Zuid verhuisd. Het is fantastisch om te zien met welke inzet kinderen van heel verschillende leeftijden dit avontuur aan willen gaan! De start in Hypericon is mijn nieuwe avontuur waarin ik mij graag inzet voor uw gezondheidsvragen.

Tot ziens in de praktijk,

Vriendelijke groet Carolien Grooters

huisarts

huisarts

Op 1 april 2020 is Huisarts Marjan Meddens met pensioen gegaan. Er is nog geen plaatsvervanger voor haar gevonden. Totdat een nieuwe arts gevonden is nemen Marian Prinsen en Carolien Grooters de zorg voor alle patiënten over.

024 323 46 56

huisarts

Werkdagen: