Fysiotherapie

Karin van Dijk Inge van Lamoen
Karin van Dijk
craniosacraaltherapeut
antroposofische fysiotherapeut
viscerale therapeut i.o.
Inge van Lamoen
fysiotherapeut
manueel therapeut
sensitherapeut

 


____________________________________________________________________________________________________________

Karin van Dijk (1963)
craniosacraaltherapeut
antroposofische fysiotherapeut
viscerale therapeut i.o.

______________________________________________________

Geregistreerd (regulier) fysiotherapeut, antroposofisch fysiotherapeut en craniosacraaltherapeut

Werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag

06 8119 2454 | info.karinvandijk@gmail.com
KvK 09200650

Aanmelden
Direct of met een verwijzing van een arts.

Vergoedingen
Fysiotherapie en antroposofische therapie: vanuit aanvullende zorgverzekering Fysiotherapie: jonger dan 18 jaar of met een chronische code vanuit basiszorgverzekering
Raadpleeg vooraf uw polis of vraag uw zorgverzekeraar.

Tarief
Fysiotherapie: € 35,00 | aanvullende antroposofische therapie: € 18,00

Wat is antroposofische fysiotherapie?
Gezondheid is een toestand van evenwicht. Evenwicht in lichaam, geest en ziel, maar ook evenwicht binnen de lichamelijke ritmische processen. Dit evenwicht kan verstoord raken. Uw lichaam doet dan zijn best om te blijven functioneren, op een gegeven moment kunnen daarbij klachten ontstaan.

Zoeken naar een nieuw evenwicht
Ziekte of klachten komen voort uit een verstoring van het evenwicht; van de juiste balans in het lichaam. De volgende vraag is daarbij belangrijk: Bewoon ik mijn hele lichaam? Of probeer ik alles vanuit mijn hoofd te controleren?
Voelend waarnemen van uw lichaam en wat er in en met uw lichaam gebeurt is een eerste stap in bewustwording en het vinden van een nieuw evenwicht. Door het doen van bepaalde oefeningen leert u bijvoorbeeld ervaren waar het lichaam verkrampt is of juist slap.

Ritmes van onze levensprocessen
Ter ondersteuning geef ik ritmische massage en oefeningen. Daarmee speel ik in op de ritmes van uw levensprocessen en de structuren van het lichaam. Ik nodig uw lichaam uit tot een andere, hernieuwde balans. Na de massage krijgt u een pakking met warme bijenwas. Warmte en rust helpen bij herstel.

Persoonlijk verhaal | Karin van Dijk (1963)
- 2012 viscerale therapie
- 2007 cranioSacraal therapie
- 1992 antroposofische fysiotherapie
- 1990 meridiaantherapie
- 1988 bindweefselmassage
- 1986 opleiding fysiotherapie

Na het afronding van mijn opleiding fysiotherapie ging ik enthousiast aan het werk maar liep al snel tegen zaken aan die mij aan het denken zetten. Als fysiotherapeut was ik vooral bezig met het gevolg van een klacht in plaats van naar de oorzaak te kijken. Via de opleiding Bindweefselmassage en Meridiaantherapie kwam ik in aanraking met de antroposofie. In de opleiding voor antroposofische fysiotherapie vond ik antwoorden op veel van mijn vragen en een overstap naar de antroposofische fysiotherapie was dan ook een logische keuze. In de Craniosacraaltherapie vond ik een verdere verdieping en leerde ik over communicatie met de klacht en de dynamiek van ziekte processen. In de Viscerale Therapie leerde ik over het ritme van de organen en de onderlinge verbanden van het bindweefselsysteem. Dit alles geeft mij meerdere manieren van kijken en werken met klachten.

______________________________________________________________

Inge van Lamoen

Inge van Lamoen (1981)
fysiotherapeut
manueel therapeut
sensitherapeut

Geregistreerd fysio- en manueel therapeut

Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag

06 24 61 06 19 | fysio@jij-natuurlijk.nl
www.jij-natuurlijk.nl
KvK 65462513

Aanmelden
U kunt zich direct aanmelden.

Vergoedingen
Sensitherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tarief
U betaalt per consult het volgende tarief:
Per 30 min € 30,-
Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur.
Een vervolg consult duurt ongeveer 1 uur - 1,5 uur.
Tussen de opeenvolgende consulten kan een periode van 3 tot 8 weken gepland worden. Dit is nodig om de behandeling door te laten werken. Gemiddeld zijn er 3-5 sessies nodig bij jong volwassenen en volwassenen. Bij baby’s en kinderen ligt de frequentie in de meeste gevallen lager.

Wat is Sensitherapie?
Sensitherapie is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen. Het zelf herstellend vermogen wordt dan gebruikt om gezond te blijven. Wanneer deze balans er niet voldoende is, krijg je (kleine) klachten of word je ziek. Sensitherapie kan jou ondersteunen om de balans terug te brengen, zodat jij met jouw eigen kracht, bewustzijn en het zelf herstellend vermogen aan de slag kan.
Sensitherapie is gericht op de totale mens. Vandaar dat elke vraag die jouw leven beïnvloedt aan te pakken is! Het is geschikt voor iedereen, van pasgeboren tot oud. Het werkt goed naast andere (reguliere) behandelingen en medicatie.

Veel voorkomende vragen zijn:
• Emotionele problemen zoals: angst, verdriet, stress, onzekerheid, woedeaanvallen, depressie, bedplassen, slaapproblemen ( ook bij kleine kinderen en baby’s)
• Burn-out, overspannenheid, gevoel van opgebrand zijn
• Allergieën, eczeem, jeuk, huiduitslag, schimmelinfecties
• Weinig zelfvertrouwen, niet lekker in je vel zitten, moeilijk grenzen aan geven
• Hoog sensitiviteit (HSP)
• Kinderen of volwassenen met autisme, ADHD , ADD en PDD-NOS
• Darmklachten, prikkelbaar darm syndroom (PDS)
• Lichamelijke klachten: spier- en gewrichtsproblemen, hoofdpijn, buikpijn, menstruatieproblemen en overgangsklachten

Mijn medische achtergrond als fysio– en manueel therapeute ondersteunt mijn werk als Sensitherapeute. Ik gebruik een breed scala aan technieken om de volgende onderdelen te behandelen;
• Direct in gang brengen van het herstelproces en wegnemen van de oorzaak van klachten (o.a. massagetechnieken, holistic pulsing, drukpuntbehandeling, EFT en helende energetische technieken, remedies)
• Energie op niveau brengen (meting van voedingspatroon en evt. tijdelijk dieet)
• Weghalen van gifstoffen en lichamelijke of psychische blokkades uit het lichaam. (ontgiften met remedies en orthomoleculaire middelen)

Persoonlijk verhaal | Inge van Lamoen (1981)
- 2016 Eigen praktijk “Jij Natuurlijk”.
Praktijk voor Fysio- en manuele therapie en voor Sensitherapie en holistische behandelwijze.
- 2014 Eigen praktijk “Jij Natuurlijk”.
Praktijk voor Sensitherapie en holistische behandelwijze.
- 2014 Sensitherapie
- 2010 Master in Manueel Therapie
- 2010 Shamballa healing master
- 2002 Fysiotherapie

In mijn eerste leerzame jaren als fysiotherapeut merkte ik dat mijn vragen niet altijd juist en bevredigend beantwoord konden worden. Met de opleiding tot manueel therapeut heb ik mijn kennis over het menselijk lichaam en functioneren verdiept en kon ik mijn patiënten op gerichte en effectieve wijze behandelen binnen de fysio- en manuele therapie.
De achtergrond voor het ontstaan van de klacht is mij steeds meer gaan interesseren. Wie is de persoon, hoe staat hij of zij in het leven en waar is de balans verloren geraakt waardoor de klacht kon ontstaan?
Met de opleiding tot Sensitherapeut heb ik voor mijn gevoel de cirkel als therapeut meer rond kunnen maken. De kracht van het natuurlijk herstellend vermogen, die iedereen heeft wanneer hij of zij in balans is, staat bij deze behandelmethode centraal.
In mijn praktijk “Jij Natuurlijk” en bij Hypericon kan ik nu de totale persoon, in zowel lichaam als geest, ondersteunen en op weg helpen naar een betere balans.