Ayurvedische Massage Therapie


Mirre van Zanten (1972)
natuurgeneeskundig therapeut
ayurveda (massage) therapeut / practitioner
dorn wervelcorrectie / breussmassage
yogatherapie

Geregistreerd Natuurgeneeskundig therapeut, aangesloten bij beroepsvereniging BATC. lid Belangen Associatie Therapeut en Consument BATC

Werkdagen: maandag, woensdagmorgen en donderdag

024 84 44 021 | 06 241 649 26 | info@mirre-natuurlijke-geneeskunde.nl
kvk 28109463

Aanmelden
U kunt zich direct aanmelden.

Vergoeding
vanuit de aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars
Raadpleeg vooraf uw polis of vraag uw zorgverzekeraar.

Tarief
Ayurveda therapie: € 50,00 per half uur | € 75,00 per uur | € 90,00/90 min
Yoga privéles: € 75,00 per uur | groep 2/3: € 25,00 per uur (per persoon).
(Afspraken die binnen 24 uur van te voren worden afgezegd, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.)

Wat is Ayurveda therapie?
Ieder mens heeft unieke lichamelijke en geestelijke kenmerken. Zolang we ons goed voelen en onze maatschappelijke verplichtingen gemakkelijk aankunnen, staan we meestal niet stil bij wat er eigenlijk allemaal in ons lichaam gebeurt. Pas op het moment dat we ongemak gaan ervaren of ziek worden, gaan we ons afvragen waarom ons lichaam niet functioneert zoals het zou moeten. Ayurveda of de kennis (Veda) van het leven (Ayur), stamt van de Vedische cultuur uit India. In de Ayurveda wordt de nadruk gelegd op zowel de preventieve als de genezende aspecten. Het basisprincipe van Ayurveda is dat alle behandelingen erop zijn gericht om de balans in de fysiologie van het menselijk lichaam te herstellen. Herstel van de 3 dosha’s (bestaand uit de vijf elementen); vata, pita, kapha, die we alle drie in ons dragen. Bij het eerste consult wordt gezamenlijk een intake formulier en behandelovereenkomst ingevuld. De klachten worden besproken, als nodig een pols en tongdiagnose en een behandelplan opgesteld.

Voorbeelden van behandelingen

Abhyanga

Deze traditionele Indiase medische massage technieken zijn gebaseerd op de Ayurvedische Dosha’s en Marma’s (drukpunten als bij de reflexologie). Bij deze massagetechniek wordt de stofwisseling geactiveerd, zodat afvalstoffen sneller door het lichaam worden afgevoerd. Massage wordt uitgevoerd met warme kruidenolie. Ook deelbehandelingen zijn mogelijk.
Pinda Sweta
Kruiden/ zand of rijst stempel massage. Een massage met deze warme kruidenbundels geeft een extra effect op de massage en bereikt daardoor de diepere huidlagen. Wordt toegepast bij specifieke klachten. Bij spanningsklachten op de rug en schouders is dit een geschikte behandeling.
Garshan massage
Massage met ruwe zijden handschoen waarbij geen olie wordt gebruikt. Vermindert ama, helpt bij gewichtsverlies en bij verhoogde Kapha. Stofwisselingsslakken worden sneller en efficiënter afgevoerd. Helpt ook bij cellulitis.
Udvarthanam massage
In plaats van warme olie wordt er een kruidenpasta gebruikt waar het lichaam mee gemasseerd wordt. Zeer geschikt voor gewenst gewichtsverlies, huidproblemen, slechte doorbloeding gewrichtsproblemen enz. Na de massage volgt een zweetsessie.
Karna Purana
Warme olie in oren, hoofd gezicht massage. Indicaties: veel oorsmeer, oorpijn, kaak op slot, duizeligheid, tand en tandvleesproblemen, vermindert stijfheid in nekregio, hersenstimulans, oorsuizen, verbetert het gehoor.
Kati Basti
Lokale Ayurvedische behandeling voor o.a rugklachten. Bestaat uit het maken van een dam van deeg en het volgieten en verversen met warme medicinale (kruiden)olie, licht in- masseren. Uro Basti is een therapie die het hart versterkt en overmatige hartkloppingen en pijnen vermindert.
Swedana

Ter verdere ontgifting en voor een diepgaand effect van de ayurvedische oliemassage (abhyanga) of pindasweta kan er gestoomd worden in een zweetcabine met warme (kruiden) stoom.
Shirodhara
Gedurende 20 tot 30 minuten wordt op speciale wijze een dun stroompje warme melk of olie op het voorhoofd gegoten. Dat is een rasayana of verjongingsmiddel voor zintuigen en hersenen. Is rustgevend en geeft helderheid.

Mantra & Sattvische massage
Mantra’s zijn klanken van kracht die ons beschermen en kunnen genezen. Zij helpen ons met name om onze gedachtenstroom tot rust te brengen. Tijdens de oliemassage wordt door de masseur een helende mantra gereciteerd.

Kruiden en Voedingsadvies
Kruiden- en voedingsadvies naar aanleiding van uw conditie en constitutie.

Ayurveda Mini kuurdagen: ayurveda kuurfolder rood.pdf

Ayurvedische massage training: www.siddhiyoga.nl/workshops/ayurvedamassagetraining.html

Wat is Dorn wervelkolomcorrectie en Breussmassage?
De Dorntherapie (zachte werveltherapie) is een zeer vriendelijke en zachte behandeling die zich richt op rugklachten. De oorsprong van deze methode ligt in Duitsland. Uitgangspunt van de Dorntherapie is het verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Door het beenlengteverschil is er vaak ook een scheefstand in de wervelkolom. Hierdoor kunnen zenuwen beklemd raken waardoor lichaamsfuncties worden belemmerd. Dit kan weer klachten geven in segmentale zones. Denk hierbij onder andere aan hoofdpijn, nek- en schouderklachten, maag- darmklachten. Indien er correcties nodig zijn wordt dit in samenwerking met de cliënt, in beweging uitgevoerd. Door deze manier van behandelen is de Dorntherapie ook uitermate geschikt voor kinderen.

Breussmassage
Een zeer diep ontspannende, fijngevoelige manuele massage op de wervelkolom met gebruik van (Sint Janskruid) olie. Deze zeer zachte behandeling is weldadig bij problemen van de tussenwervelschijven. Het stimuleert de regeneratie van de tussenwervels en kan helend werken bij ischias en hernia. De massage kan ook worden toegepast bij osteoporose. De Dorn- en Breussbehandelingen kunnen ook in combinatie worden gegeven met een Ayurvedische massage.

Yoga therapie
In een klein groepje van maximaal 3 personen, begeleiding bij het aannemen van lichaamshoudingen en ademhalingsoefening, concentratie, meditatie en ontspanningsoefeningen. Deze methodieken zijn gericht op de eventuele aanwezige klachten zoals rugpijn, stress en spanning, nek en schouderklachten, geen optimale ademhaling en beheersing enz.

Persoonlijk verhaal | Mirre van Zanten (1972).
- 2012 dorn werveltherapie, breussmassage | Dorninstituut, Ommen
- 2010 opleiding bij Carla van Dijk
- 2009 hen Straver (adem, meditatie en healing)
- 2007 shamballa master
- 2007 opleiding bij drs. Alaknanda Roa.
- 2005 yoga, ayurvedische massage | Saswitha Stichting

Sinds 1995 ben ik dagelijks actief in mijn eigen praktijk: Mirre praktijk voor Natuurlijke geneeskunde. Een praktijk die (Siddhi) Yoga, Ayurvedische massagetherapie, Dorntherapie, Yoga- therapie, Shambhala healing, Trainingen, Workshops en Kuurdagen biedt. Door te leren en te werken in de Babaji Ashram in Loenen heb ik veel ervaring opgedaan. Ik ontving er liefdevolle verruimende lessen. In 1997 zijn de Ayurvedische principes leren kennen. Volgens de Ayurveda is ontspannen en blij in het leven staan, voorwaarde voor een gezonde leefwijze. Het leven vraagt bewust te leven, bewust te voelen en bewust te zien, iedere dag, ieder moment opnieuw en daarnaar te handelen. Het vraagt lichaam, geest en ziel op elkaar af te stemmen. Dat maakt het leven overzichtelijk, eerlijk, ruim, plezierig en vol universele liefde. Tot op de dag van vandaag is het mijn eigen ontdekkingstocht, waarvan ik de vruchten plukken met u kan delen. Nadat ik in 2009 van Zuid Holland naar Gelderland ben verhuisd, kreeg ik de mogelijkheid mijn eigen praktijk voort te zetten bij Hypericon. Sinds 1 febr. 2011 werk ik vijf dagdelen op de tweede verdieping. Op vrijdag heb ik praktijk in Alphen aan den Rijn. Ook verzorg ik 4 yogalessen van 1.5 uur in de week. Locaties zijn in Nijmegen, Wijchen en Alphen aan den Rijn.